De vooruitzichten voor het afgelopen weekend waren alles behalve gunstig. Zelfs op vrijdag nog. Dit viel echter ontzettend mee. De vluchten konden doorgang vinden. Met een krachtige wind op de staart konden de duiven richting huis. De temperatuur is nog niet ideaal, maar de vluchten verliepen goed en de verliezen vielen mee. De deelnemende liefhebbers waren tevreden! De meeste liefhebbers hebben nog geduld en kiezen hun moment uit dat de temperaturen wat gaan klimmen.

De jongen

Afgelopen zaterdagavond ben ik samen met mijn vriend Piet en zijn broer Hans in Hendrik Ido Ambacht geweest. Hier was de eerste verkoop van ‘Golden Classic Marathon.’ Afgelopen zaterdag en op zaterdag 7 mei worden vanaf 20.00 uur jonge duiven verkocht, die in 2017 worden gespeeld op Bordeaux ZLU en/of Cahors (sector II). Op beide vluchten is er voor deze jaarlingen mooie geldprijzen te verdienen.

Afgelopen zaterdag werden 59 jonge duiven verkocht en de opbrengst was mooi. De meeste duiven gingen tussen de 60 en 100 euro, verschillende tussen de 100 en 150 euro en zelfs vier voor 400 euro. De prijzenpot is zo mooi gevuld en dat zal op 7 mei nog wel verder oplopen. Dan worden ook meer jongen verwacht, omdat de meeste marathonspelers later koppelen.

de verkoopleider

De schenkers van deze duiven mogen overal vandaan komen, de duiven moeten in afdeling 5 worden gespeeld. Je kunt als koper van buiten afdeling 5 een duifje kopen, maar deze moet je dan laten adopteren door een liefhebber in deze Zuid-Hollandse afdeling. De prijzen worden eerlijk verdeeld door de schenker en de koper. Al met al een prachtig initiatief van het Nationaal Inkorfcentrum in Hendrik Ido Ambacht.

jaco-handtekening