Vorige week heeft u in het Marathonduivenjournaal kunnen lezen dat Peet en Paloma Solleveld kampioen zijn geworden van de competitie de West Europese Super Marathon van de ZLU. Zij versloegen in de editie van 2016 Vader en zoon Murk uit IJsselstein en vader en zoon Saarloos uit Klaaswaal. Een prachtig podium. De aandacht gaat in dit verhaal naar Peet en Paloma. U heeft in de eerste twee delen kunnen lezen over het begin van de carrière van Peet en van de Floris, de topper van het hok op dit moment, hoe hij thuiskwam van Perpignan, de stamopbouw en de serie kampioenschappen. Dit keer komen andere onderwerpen aan bod. Zoals andere goede duiven als De Patrick … Lees verder …

 

Een paar uitslagen

In 2016 waren de twee beste uitslagen van dit jaar waren St Vincent en Perpignan. Op beide vluchten hadden de liefhebbers uit Maasdijk 6 mee en draaiden er 4 in de prijzen. Andere uitschieters uit het recente verleden waren: Tarbes 6 op 6, Barcelona 9 van de 10 Internationaal, Narbonne 4 van de 5, Barcelona 5 van de 7

Patrick

Goede duiven

De volgende topper is De Patrick. Dit is een doffer gekweekt uit de Leo x de Lucia. De Leo is een zoon van de 1e Int Bordeaux van Leo Pronk en de Lucia is een duivin van Luc v Coppenolle. Deze prachtduivin komt uit zijn fameuze Blauwwitpen Perpignan. De Leo is ook weer een halfbroer van de 6e Nat Pau. Verder is de moeder van Leo een halfzus van de 1e Nat Bourges (Noord-Holland warm en NO wind).

De Patrick zijn prijzen zijn als volgt:

13e Nat Pau’14

182e Nat St Vincent’14

283e Nat Perpignan’16

370e Nat St Vincent’15

633e Nat Cahors’12

662e Nat Pau’16

704e Nat Pau’15

722e Nat St Vincent’16

1239e Nat Perpignan’13

Het volgende Supertje is De Obama. Deze doffer mist zijn prijs zelden. Hij kwam vorig jaar na 2 weken gewond thuis na te zijn aangevallen door een roofvogel. Peet heeft daarna besloten hem niet meer achter de Pyreneeën te spelen, maar ervoor te houden. Deze doffer is gekweekt uit een inteeltduif van de Donkere Barcelona via First Prize Pigeons. De Donkere Barcelona was Asduif van Barcelona over 5 jaar. Deze doffer heb ik gekoppeld tegen een kleindochter van het Bonte Koppel van Sam de Jong(Volkens) via Ewout vd Weijden. De prijzen van De Obama:

51e Nat Narbonne’14

99e Nat Cahors’13

154e Nat St Vincent’16

396e Nat Barcelona’14

413e Nat Narbonne’13

529e Nat Perpignan’16

904e Nat Pau’16

Obama

De start van het seizoen

Vader en dochter Solleveld starten met 36 weduwnaars en zo rond de 40 paters (overwegend jaarlingen). Kweken wordt op allerlei manieren gedaan. Goed x goed, lijnenteelt en inteelt. De Rooie Willem-lijn is aan vaderskant recht. Er zijn wel andere duivinnen ingekruist. Er kunnen 16 koppels gezet worden in het kweekhok. In de tweede week maart wordt alles gekoppeld. Sinds een paar jaar laat Peet de weduwmannen een jong groot brengen. Eén jong wordt groot gebracht door de doffer en één door de duivin. De doffers gaan op weduwschap als de jongen eraf gaan. De doffers gaan vanaf vlucht 1 de mand in … elke week. Afgelopen seizoen was de gezondheid perfect. De vorm komt door het systeem dat we hanteren ongeveer elk jaar op het zelfde moment. Tenminste als de vorm komt. De duiven krijgen uitsluitend Beyers voer. Alles wordt afgestemd in samenspraak met Beyers goeroe en voerspecialist Patrick de Muylder en mijn maat Dick de Leeuw. De hele winter krijgen de duiven Galaxy rui. Verder verloopt het voeren in grote lijnen zo:

Vitesse  1/4  24 Superdieet  3/4  VDAB (VanDenAbeele)

Vanaf 400 km  :

1/3  24 Superdieet

1/3  Galaxy Light

1/3 Galaxy Energy

Zware Fond:

Long Distance

Super Elite Energy

… wordt vervolgd …