Een kleine tien jaar terug werd hij driemaal achter elkaar Keizer Generaal van de fondclub Noord Holland. Hij was en is eigenlijk nog steeds een stabiele topper met een sterk hok duiven. Een aantal jaren was het minder spectaculair, maar vorig jaar vlamde zijn duiven weer ouderwets met onder andere twee overwinningen in de eerder genoemde fondclub. Dit jaar begon goed en na een mindere vlucht van Barcelona, laat Dirk zien over topduiven te beschikken op St. Vincent ZLU. Hij speelde de 2e nationaal in de ZLU en de 1e in de fondunie 2000. Dirk won met 21 mpm voorsprong op de nieuwe combinatie Paul Baas en Richard van den Berg uit De Kwakel. Dat deze liefhebbers de handen ineen hebben geslagen, dat heeft een geweldige boost gegeven voor beide liefhebbers, want ze maken een geweldig seizoen door tot nu toe. De derde plaats is voor Mevrouw en Arie Wouterse uit Varik, die na Barcelona ook wel een opkikker konden gebruiken.

 

De Top 10 (voorlopig)

  1. Dirk Pals, Bovenkerk
  2. Baas en Berg, De Kwakel
  3. Wouterse en Arie, Varik
  4. Eef van Aalten, Huissen
  5. Sam de Jong, Heemskerk
  6. Eef van Aalten, Huissen
  7. Gerard van Tuyl, Hellouw
  8. Levi van der Weijden, Hoogkarspel
  9. André de Jong, Blaricum
  10. Ben Pelle, Hengevelde

Eef van Aalten viel op met twee duiven geklokt in de avond. De tweede duif van Baas en Berg viel net na het starten van de neutralisatietijd. Net voor het einde van de neutralisatietijd pakte Bas Weijers uit Groesbeek zijn tweede duif. Gerard van Tuyl pakte net na 5 uur zijn derde duif.

 

De liefhebber

Dirk speelt onder de naam O. (Orly) Pals. Orly is Dirks vrouw en vanaf het seizoen na hun trouwdag spelen ze onder haar naam de grote vluchten. Dirk is geboren in Beemster en is via Amsterdam en Hoorn terecht op de huidige locatie aan de Noordammerweg te Amstelveen/Bovenkerk. Dirk is in zijn werkzame leven zakenman geweest en heeft het daarin goed gedaan. Hij heeft de zaak 15 jaar terug verkocht en doet nu nog wat in onroerend goed en adviseert daar waar nodig is nog een bevriende zakenman. Hij heeft zijn goedverdiende geld ook deels in zijn duiven geïnvesteerd. Hij heeft goede duiven gekocht en kinderen uit de allebeste. Goede duiven komen uit de goeden! Dirk heeft altijd gezocht naar goede duiven. Hij speelt al jaren de marathonvluchten. De duiven die de hokken bevolken komen voor een deel van Wim Muller, waar hij goed mee kan. Verder zit er veel duiven met Van der Wegen-bloed, metname via Cees de Jong uit Lepelstraat. Natuurlijk heeft Dirk, zoals half Noord Holland duiven van het goede soort van Sam de Jong uit Heemskerk, die zelf ook weer in de kop van de uitslag is terug te vinden. In de loop der jaren zijn er wat duiven van Jan Theelen richting Bovenkerk gekomen, via een aantal liefhebbers, maar vooral via Cees van der Poel uit Ridderkerk. De laatste paar jaren zijn er duiven van Cees van der Laan uit Castricum bijgekomen, waar met succes jongen uit zijn gekweekt, zoals de 30e nationaal Barcelona 2015 (Cees van der Laan x Sam de Jong)

Dirk Pals voor zijn accomodatie

De winnende duif

De winnende duif  is een duivin van 2013. Ze heeft vorig jaar een paar kleine prijsjes gepakt en dit jaar was St. Vincent haar eerste grote vlucht en gelijk de 2e nationaal en de 1e van de Fondunie 2000. ‘De 503’ komt een ingeteelde topper van het soort van Sam de Jong met een vleugje Muller gekruist met een Jan Theelen-duif.

 

Tot Slot

Duivensport is voor Dirk een echte ontspanning. Hij krijgt zelf last van zijn longen en laat de verzorging sinds een aantal jaren over aan Jan Castricum. Dirk helpt met voeren en lappen en loopt er ‘als een manager’ tussendoor. Dirk: ‘Het is wel lekker als jezelf niet zo goed meer kan, dat je een verzorger rond hebt lopen als Jan Castricum. Aan zo’n melker kun je alles overlaten. Je weet dat het goed komt. Duivensport moet je beleven als hobby en je moet samen plezier maken. Gezellig kletsen over duiven. Biertje in de club en niet moeilijk doen. Vandaag lukt het en morgen verspeel je een topper of meerdere zoals de laatste Barcelona. Houd het daarom maar leuk met elkaar, dan blijft plezier de boventoon houden.’ Dirk ik wil je nogmaals feliciteren met je overwinning in de Fondunie 2000 en je 2e nationaal. Een fantastische prestatie van je ‘503’ van 2013 !!!

jaco-handtekening