Aanstaand weekend staat de klassieker Dax op het programma. Ik ben blij dat deze vlucht sinds vorig jaar weer in ere is hersteld.
Voor deze vlucht is de 16-1257309 de favoriet van Cor Vrolijk.

Hij geeft deze doffer gekweekt uit een doffer van 2006. Cor heeft deze doffer geleend van Huib Caarls. De moeder is  een duivinnetje uit het hok van Bennie Schrijver sr. uit de oude Aarden lijnen. Cor: ‘Ik heb daar in 2015 een 10-tal duiven geringd omdat ik op de overnacht overstapte. Ik speelde in 2017 geen platte prijs, omdat het hok niet goed was. De favoriet van Dax presteerde het toch maar op Periqueux een prijsje te vliegen.
Dit jaar kwam hij wandelen op zijn teenslippers een dag later van Periqueux en was nog net zo alsof hij nooit dat stuk gevlogen had.
Daarna weer op St.Vincent  gekorfd en vloog een prijsje maar weer niet alles gegeven. Onder tussen heeft hij de duivin van ‘de 331’ ingepikt. Hij is ingemand op eitjes van 8 dagen. Zijn duivin is op de  dag van korven weggenomen worden  en een uur voor korven mag hij kijken naar ‘de 331’ op zijn nest samen met zijn duivin. Meneer is de baas op het hok en dit zal hem hopelijk stimuleren om eens door te vliegen. Verder draai ik regelmatig duiven, waarvan de partner of de moeder gepakt is door de roofvogel.

Cor, veel succes komend weekend … hopelijk heeft de motivatie zijn uitwerking!