In het voorseizoen geven we onze lezers de gelegenheid de favoriete debutant voor het komend seizoen voor te stellen. Dit kan een jaarling zijn, zoals nu het geval, maar het kan ook prima een twee- of driejarige duif zijn die in 2016 zijn of haar eerste Marathonvlucht krijgt. Dit maal stelt Johan Wendel (van de comb. Wendel uit Assen) zijn favoriete jaarling voor … …

 

Johan vertelt zijn motivatie: ‘Duivensport, prachtige hobby. Vooral als je het met je zoon mag beleven. Nu is bij ons de situatie zo dat Fabian de scepter zwaait op het hok. En dat ik af en toe om de hoek kom kijken. Dus even voor de duidelijkheid, het komende jaar komen alle prestaties zijn lof toe. Het leuke is dat wij allebei onze mening en visie hebben. En nu lees ik dat Jaco graag de favorieten wil hebben. Nou, ik weet dat Fabian een andere heeft, maar dat mag hij zelf gaan vertellen. Mijn favoriet heeft in de stamboom Jellema en Gebr Limburg bloed en ook nog Jan Ernest. Dit komt door de 95-4382499 wat een uitzonderlijk goede vliegdoffers is geweest met oa een 11e, 10e  en 3e nationaal op St Vincent. Ons hok heeft heel veel uit deze bloedlijn lopen.

 

Maar nu over mijn favoriet. Hij heeft als jonge duif de jonge duivenvluchten gehad, en niks bijzonders gepresteerd. Maar ik kijk op en rond het hok naar de gedragingen van de duiven. En tsja … het is moeilijk uit te leggen, maar deze doffer heeft volgens mij het karakter om door te gaan waar andere duiven afhaken. Zit tot op heden altijd strak. Op de Vitesse/midfond en eendaagse zal hij denk ik niks bijzonders laten zien. Maar dan, ja, de overnachting onze dicipline. Dan zal hij er staan onder de goede begeleiding van mijn zoon. Onder normale omstandigheden gaat hij dit seizoen een overnachting krijgen. En ik heb er zeel veel vertrouwen in.

Stamkaart Johan Wendel

Dan de moeder die Fabian weg wilde doen. Die staat op de 12-1091328. Deze duif heeft in de afstamming de Barabas/Saffier/Jade/Orion/Fira/Lorenzo/Meike en ook weer de St Vincent-doffer van Jan Ernest. Als ik daar geen goede jongen uit ga kweken. En met een paar jaar kan ik zeggen tegen zoonlief. Ja jongen, wie heeft er nu verstand van!’

 

Een leuk verhaal met een gezonde competitie tussen vader en zoon. Als u ook een favoriete debutant heeft in 2016 dan zou ik zeggen … pak uw camera of smartphone … maak een verhaaltje over de duif en eventuele prestaties van ouders en grootouders en stuur het naar marathonduivenjournaal@gmail.com Wees niet bescheiden en u hoeft ook geen topschrijver te zijn. Als het nodig is, schaven wij het voor u bij.