Het kweekseizoen is voor de meeste liefhebbers begonnen. Voor veel van ons een spannende periode. Kweken we genoeg goede duiven, zodat de vliegploeg wordt versterkt de komende jaren? Dat is toch uiteindelijk het doel van kweken!?!

 1. Ben je het eens met de laatste stelling hierboven? Zo nee, waarom niet?
  Voor mij is het niet een extra spannende periode,  dat komt mede omdat ik me te weinig heb verdiept in het doelgericht kweken van goede duiven. Ik doe maar wat om het zo te omschrijven.
 1. Op welke datum heb je gekoppeld of ga je koppelen?
  Ik heb alle duiven in de periode 7 tot 12 maart gekoppeld.
 1. Hoe kweekkoppels heb je?
  I
  k heb 24 kweekkoppels.
 1. Hoeveel koppels heb je in totaal?
  Totaal zitten hier omstreeks 100 koppels exclusief de jaarlingen.
 1. Uit hoeveel vliegkoppels kweek je jongen voor jezelf?
  Ik haal uit ieder koppel jongen, na de bonnendagen is wat overblijft voor mijzelf.
 1. Hoeveel jongen houd je in totaal voor jezelf?
  Ongeveer een 150
 1. Wat is je favoriete koppel voor de kweek?
  Heb ik niet. Wel gehad dat was de Daxdoffer x 401. Maar dat is al een tijdje terug. Ik koppel ieder jaar over in de hoop weer een topkoppel te ontdekken.
 1. Wil je wat meer vertellen over dit koppel … over de prestaties van deze duiven uit het verleden, de prestaties van de nazaten van deze duiven, de afstamming van deze duiven.
  De Daxdoffer vloog 2e nat Dax 1996. Ik was net op mijn huidige adres begonnen met overgewende duiven. Deze doffer bleek samen met de 401 een geweldig kweekkoppel te zijn. Tien teletekst duiven heb ik uit dit koppel gekweekt.
  20 jaar later vliegt een kleindochter nog 1e nat Barcelona. Overigens de 9e nat en 29e nat Barcelona van 2017 waren weer achterkleinkinderen. Even zoals de 13e nat Perpignan 2017. En zo heb ik nog veel meer topprijzen te danken aan dit koppel.